ממולאים צמחוניים

כא באב התשסו
,
15 באוגוסט, 2006
15/08/2006 0:00
ממולאים צמחוניים צילום: shutterstock
פרווה
עד 3 שעות
בינוני

מצרכים

2 בצלים בינונים חתוכים בינוני

3-4 שיני שום חתוכות דק דק

2 כוסות אורז שטוף ומסונן

1 קופסת פטריות שמפיניון חתוכות ומסוננות

1 גזר גדול מגורד גס

2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות

10 גבעולי שמיר קצוץ דק

10 גבעולי פטרוזיליה קצוצה דק

עלה סלרי

עגבנייה

כוס רסק עגבניות

כוס מים

כף סוכר

הירקות:

1 בצל גדול

3 קישואים

4 עלי כרוב

6 פלפלים אדומים

תבלינים (חצי לשים במחבת וחצי בסיר):

4 כפיות גדושות פפריקה מתוקה

2/3 כפית גריל עוף

1 כפית כורכום

1 כפית פלפל שחור

4 כפיות גדושות מרק עוף

הוראות הכנה

לגרד את הגזר בפומפיה גסה, לקצוץ את הפטרוזיליה והשמיר ללא הגבעול ולהוסיף את קוביות הפלפל. לשמור בצד.

לרחוץ את האורז ולשים לייבוש במסננת.

להכין ירקות למילוי: מנקים את הבצל הבינוני- מורידים פס למעלה וםס למטה. עושה חריץ לאורך הבצל עד לאמצע.

לוקחים את העלים החיצוניים של הכרוב- חותכים לחצי וזורקים את "הציר" כך שמכל עלה כרוב מקבלים 2 חצאים.

מרתיחים מים בסיר וזורקים לתוכו את הבצל והכרוב לכמה דקות. מוציאים מהמים מחכים שיתקרר מעט ומפרידים את הבצל לעלים.

את הקישואים מקלפים ,חותכים את הראש והזנב של הקישוא ומניחים את השאריות על תחתית הסיר וחותכים כל קישוא לגלילים באורך של כ-7 ס"מ. עושים חור לכל אורך הקישוא עם קולפן וסכין לופתים את הקישוא עם האצבעות כדי שלא יתפרק) כך שיתקבלו מעין גלילים חלולים.

את הפלפלים מנקים , מוציאים את הגרעינים וחותכים את ראש הפלפל. חשוב לעשות חתך בתחתית כדי שבבישול האורז בתוך הפלפל יתבשל ויספוג את טעם הרוטב.

שמים את החתיכות שחתכנו מהקישוא כולל ה"ליבה"- בתחתית הסיר. מניח ים גבעול סלרי מעל ופרוסות עגבנייה מעל.(חשוב שתחתית הסיר תהיה מכוסה יברק לפני שמתחילים להניח את הירקות הממולאים) אם עדיין תחתית הסיר לא מכוסה- לשים חתיכות בינוניות של עלה כרוב.

מטגנים במחבת את הבצל החתוך והשום- עד שמזהיב.

מוסיפים את האורז ומערבבים.

מוסיפים למחבת ובמקביל לסיר: (חשוב:את הכמות הרשומה למחבת ואותה כמות לסיר) 2 כפיות גדושות פפריקה+ 1/3 כפית גריל עוף+1/2 כפית כורכום + 1/2כפית פלפל שחור(ולהוסיף מעט שמן לפי הצורך). לכבות האש ורק אז להוסיף 2 כפיות גדושות מרק עוף .

(חשוב לשים לב שכמות התבלינים היא כפולה כי חצי הולך למחבת וחצי לסיר )

שופכים את האורז לקערה של הגזר ומוסיפים כף רסק עגבניות (לא יותר מכף כי אחרת האורז לא יתבשל).

ממלאים את הפלפלים בתערובת עד לגובה 2/3.(האורז מתנפח בבישול). בצל ממלאים ומגלגלים.וגם קישוא.

את הכרוב ממלאים במעט מאוד מלית כדי שלא יתפקע- ואותו שמים מעל לפלפלים (במקום מכסה)

שמים מים עד שמכסים את הירקות- מבשלים על אש גבוהה- כשרותח- מעבירים לאש נמוכה על תחתית ומבשלים 30 -20 דקות עד שהפלפלים מתרככים.

מערבבים בקערית את יתר הרסק עגבניות ,כוס מים וכף סוכר- שופכים לסיר ממשיכים בבישול עוד 5 דקות. מסובבים את הסיר בעדינות כדי לערבב- מכסים ומבשלים עוד מספר דקות- מוסיפים סוכר לפי הטעם. (אין צורך שכל המים יתאדו כי משאירים את הסיר מכוסה והאורז ממשיך לספוג את הרוטב.

הערות

במקום פטריות שמפניון אפשר לשים בשר טחון- לשים אותו בקערת המילוי
הכמות מתאימה למנת ממולאים ונשאר מילוי להקפאה לפעם נוספת.
אפשר גם להקפיא את הירקות כשהם כבר ממולאים (לפני בישול) חוץ מהבצל- או לחילופין ניתן להקפיא את הממולאים מבושלים.
כשיש עגבניות קשות אפשר גם למלא אותן- עושים חתך בחלק העליון- כמעט עד הסוף ומרוקנים את התוכן עם כפית (ושמים בתחתית הסיר- ממלאים במילוי כמעט עד הסוף
גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר