מג'דרה

כו בטבת התשעה
,
17 בינואר, 2015
17/01/2015 0:00

צילום: shutterstock

פרווה
עד 10 דקות
לא הוגדר

מצרכים

החומרים

½ כוס עדשים

2 בצלים

כוס אורז

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

הוראות הכנה

ההכנה

מבשלים את העדשים בכמות גדולה של מים עד לריכוכם - כחצי שעה בסיר רגיל וכרבע שעה בסיר לחץ. כשהעדשים רכים מסננים את המים.

עד שהעדשים מתרככים קוצצים בצל ומטגנים עד להזהבה ומתבלים.

מבשלים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאורז נעשה שקוף.

מוסיפים 2 כוסות מים רותחים. כשהמים בסיר חוזרים למצב של רתיחה מורידים את האש עד למינימום ומוסיפים תבלינים לפי הטעם. (מלח,פלפל שחור וכמון)

מבשלים במשך כ-20 דקות, עם סיר מכוסה היטב. אם האורז לא מספיק מבושל יש להוסיף חצי כוס מים ולהמשיך לבשל עד לאידוי המים.

כאשר האורז מוכן, מאחדים אותו עם העדשים והבצל המטוגן בעדינות.

הערות

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

אביחי מנדלבליט צילום: פלאש 90

היועמ"ש רמז: נתניהו לא יוכל להיות מעורב במינוי מפכ"ל חדש

קרא עוד