אורז עם גמבה

כז בטבת התשעה
,
18 בינואר, 2015
18/01/2015 19:14
אורז עם גמבה

אורז עם גמבהצילום: שאטרסטוק

פרווה
עד 10 דקות
לא הוגדר

מצרכים

בצל גדול

2 גזרים בינונים

גמבה אחת

אורז ( כוס וחצי או 2 כוסות)

שמן

תבלינים : כורכום, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מרק עוף ומלח

מים רותחים

הוראות הכנה

קוצצים את הבצל, את הגמבה והגזר דק מאוד וקטן ( כל אחד בנפרד).

מטגנים את הבצל ואחרי שהוא מתחיל להזהיב מוסיפים את הגמבה והגזר וממשיכים לטגן בערך 3 דקות. מוסיפים כפית גדושה של כורכום, כפית פפריקה מתוקה וקצת פפריקה חריפה.

מוסיפים את האורז, מערבבים ומטגנים כמה דקות.

לאחר מכן מוסיפים מים רותחים ( לפי הכמות של האורז, אם אני לא טועה זה 2 כוסות מים על כוס אורז) מוסיפים מרק עוף ( בערך כף) מערבבים ונותנים לאורז להתבשל על אש גבוהה ולאחר שהמים רותחים ומבעבעים מורידים את העוצמה של הלבה להכי נמוכה עד שהאורז מוכן.

אם חסר מלח להוסיף.

הערות

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

ינון ראובני צילום: Basel Awidat/Flash90

פנייה לשב"ס: אפשרו לאסירים לשמוע קריאת "זכור"

קרא עוד