קרטיב מפרי הדר

חדשות כיפה ורדה_ים 30/05/12 19:11 ט בסיון התשעב

מצרכים

ככל שהפירות יותר עסיסיים, כך הקרטיב יהיה טעים יותר.

•8 תבניות ארטיק או כוסות פלסטיק

•8 מקלות ארטיק

•1 כוס מיץ תפוזים סחוט (מ-2 עד 3 תפוזים)

•1 כוס מיץ קלמנטינות סחוט (בין 3 ל-4 קלמנטינות)

•1 כוס מיץ אשכוליות (בין 1 ל-2 אשכוליות)

•עד 1/2 כוס סוכר, לפי הטעם.

•1-2 כפות מיץ לימון טרי, לפי הטעם.

הוראות הכנה

•סחטו את מיץ התפוזים וטעמו אותו.

•אם יש צורך, הוסיפו 2 כפיות סוכר ו-1 כפית מיץ לימון.

•ערבבו עד שהסוכר יימס לחלוטין.

•טעמו שוב, כדי להבטיח טעם מתוק-חמוץ, לבחירתכם.

•זכרו: כאשר המיץ מוקפא, הטעמים מאופקים יותר.

•סך הכל, הוסיפו עד כף אחת של סוכר ועד כף אחת של לימון, במידת הצורך.

•עשו את אותו הדבר עם מיץ האשכוליות ומיץ הקלמנטינה, באמצעות אותו יחס של סוכר ומיץ לימון.

•מלאו את תבניות הפלסטיק ב-1/3 מיץ תפוזים, והכניסו למקפיא ל-45 דקות.

•מלאו 1/3 נוסף מהתבנית במיץ קלמנטינות, והכניסו את מקלות הארטיק, כשאתם משאירים כ-5 ס"מ של מקל בחוץ.

•הכניסו למקפיא ל-45 דקות נוספות.

•הוציאו את התבניות מהמקפיא, ומלאו אותן עד הסוף במיץ אשכוליות.

הערות

8 ארטיקים.

המתכון באדיבות קריאה וידע אישי-משולב.

כתבות נוספות