קראמבל תפוחים

חדשות כיפה מיצמיצ 11/03/11 00:00 ה באדר ב'

קראמבל תפוחים, צילום: shutterstock
קראמבל תפוחים, צילום: shutterstock

מצרכים

לבצק (10 מנות):

1/4 1 כוסות קמח תופח

1/2 כוס סוכר דמררה

1/2 כפית קינמון

קליפה מגוררת מחצי לימון

125 גרם מחמאה קרה, חתוכה לקוביות

למלית:

8 תפוחים מסוג "גרנד", קלופים חתוכים לשישיות

1 כף מיץ לימון טרי

1/4 כוס סוכר סוכר דמררה

1/4 כוס סוכר לבן

1 כפית קינמון

הכלים: תבנית פיירקס עגולה ועמוקה, בקוטר כ-25 ס"מ, משומנת

הוראות הכנה

1. הבצק: במיכל מעבד-מזון מערבבים את הקמח, הסוכר, הקינמון לתערובת אחידה. מוסיפים את המחמאה ומעבדים בתנועות "הפסק - הפעל" רק עד לקבלת תערובת של פירורים עבים. מעבירים לקערה בינונית.

2. המלית: מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).

3. בקערה גדולה מערבבים את חתיכות התפוחים עם מיץ הלימון. בקערית קטנה מערבבים את הסוכר עם הקינמון ואגוז המוסקט. מוסיפים את תערובת הסוכר והתבלינים לתערובת התפוחים, ומערבבים היטב.

4. מעבירים את התפוחים לתבנית. ומפזרים מעל את פירורי הבצק בשכבה אחידה.

5. אופים 45-40 דקות עד שהתפוחים רכים והבצק בצבע זהוב-שחום.

6. ההגשה: מגישים חם או בטמפרטורת החדר עם גלידת וניל או קצפת.

הערות

כתבות נוספות