עוגת גבינה בשילוב שוקולד תפוז

חדשות כיפה מאגר המתכונים 10/05/15 11:37 כא באייר התשעה

באדיבות מותג השוקולד השוויצרי , צילום: באדיבות מותג השוקולד השוויצרי "לינדט"
באדיבות מותג השוקולד השוויצרי , צילום: באדיבות מותג השוקולד השוויצרי "לינדט"

מצרכים

לבסיס:

250 גרם ביסקוויטים מרוסקים

150 גרם חמאה

למילוי:

575 גרם גבינת שמנת

60 גרם שמנת חמוצה

130 גרם סוכר

100 מ"ל (כ - 1/3 כוס) מיץ תפוזים

2 חפיסות (200 גרם) לינדט אקסלנס תפוז, קצוץ.

4 ביצים

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

1. מחממים את התנור ל- 120 מעלות ומשמנים את התבנית.

2. טוחנים את הביסקוויטים במיקסר ומוסיפים את החמאה. מערבלים עד לקבלת מרקם אחיד, מכניסים לתבנית ומהדקים היטב לבסיס.

3. מערבבים את גבינת השמנת יחד עם השמנת החמוצה והסוכר עד לקבלת מרקם חלק.

4. מביאים את מיץ התפוזים עד לרתיחה קלה ומוסיפים אליו את השוקולד הקצוץ.

5. מורידים מהאש ומערבבים עד שהשוקולד נמס ומתקבל מרקם אחיד.

6. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.

7. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה אל התערובת תוך כדי ערבוב.

8. מוזגים את התערובת אל תוך התבנית, מעל בסיס הביסקוויטים.

9. מכניסים לתנור תבנית מלבנית גדולה, בתוך התבנית המלבנית מניחים את התבנית העגולה ויוצקים לתבנית המלבנית מים רותחים בגובה של 2 ס"מ. טכניקה זו יוצרת מרקם קרמי במיוחד.

10. אופים כ- 45 דקות.

העוגה מוכנה כאשר הקצוות בצד אפויים והמרכז נשאר רך

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

המתכון באדיבות מותג השוקולד השוויצרי "לינדט"

כתבות נוספות