קצפיות – מרנג

כה אלול התשסו ,18 בספטמבר, 2006 18/09/2006 0:00

מצרכים

4 חלבונים
2 כפות מיץ לימון
1 כוס סוכר

הוראות הכנה

להקציף את החלבונים. כאשר מתחיל להווצר קצף, להוסיף את הלימון ואחריו את הסוכר ב4-5 פעמים. להמשיך להקציף עד שמתקבל קצף חזק ומבריק.
להכין תבנית אפיה משומנת.
להכניס את הקצף לשקית לקישוט עוגות עם פיה רחבה או למזרק עוגיות.
להניח את הפיה של השקית על התבנית ולהרימה תוך כדי לחיצה וכך ליצור קצפיות בקוטר של 3 ס"מ. להשאיר רווח של 1 ס"מ בין קצפית לקצפית.
לאפות בחום נמוך כשעה וחצי עד שעתיים עד שהקצפיות תתייבשנה.
הן מוכנות כאשר צבען נשאר כמעט לבן והן קשות למגע יד.
לשחרר את הקצפיות מהתבנית בזהירות בעודן חמות.
לקרר ולשמור בכלי סגור.
גיוון: אפשר להוסיף לקצף 1 כוס קוקוס / בוטנים / אגוזים קצוצים.

הערות

מתאים לפסח

המתכון באדיבות

ספר בישול תימני
גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
לקריאה נוספת
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
    תגובה חדשה

    האימייל לא יוצג באתר.

    המשך באמצעות

    שכחתי סיסמה
    אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

    יצירת חשבון חדש

    אני מאשר את תנאי השימוש באתר

    שכחת את הסיסמה? לא נורא!

    הכנס את כתובת המייל שלך ונשלח לך קישור ליצירת סיסמה חדשה