פירות בטמפורה

חדשות כיפה יוקו אונו 18/12/17 12:49 ל בכסלו התשעח

פירות בטמפורה , צילום: shutterstock
פירות בטמפורה , צילום: shutterstock

מצרכים

6 מנות:

150 גר' קמח אורז (להשיג בחנויות אסיאתיות- שם גם ניתן לקנות בלילת אינסטנט)

1 בקבוק בירה לבנה בהירה

300 מ''ל מים קרים (רצוי עם קוביות קרח)

1 חלמון

2 חלבונים

4-6 פירות שונים מתאימים לטיגון ( אגסים, תפוחים, שזיפים, אננס טרי)

מיץ מלימון אחד

שמן חמניות לטיגון עמוק

אבקת סוכר

סוכר וניל לקישוט

הוראות הכנה

1.מכינים את הפירות לטיגון- מקלפים ופורסים את האגסים לרבעים ומוציאים את הגרעינים והליבה. את התפוחים אפשר לקלף ולפרוס לשמיניות או להשתמש בתפוחן ליצירת פלחים. פירות קטנים יותר אפשר לחצות.

2. מכינים את הבלילה- בקערה מערבבים את הקמח, הבירה, המים והחלמון עד לקבלת תערובת חלקה.

לפני הטיגון (כשהשמן חם בטמפ' של 180 מעלות) מקציפים קלות את החלבונים (רק עד שנוצר קצף) ומוסיפים לבלילה.

3. מטגנים- מאבקים את חתיכות הפרי באבקת סוכר (מנערים משאריות) טובלים בקלילות בבלילה (המטרה ליצור שכבה דקה מאוד על הפרי) ומעבירים מיד לסיר הטיגון. חוזרים על הפעולה עם שאר הפירות. יש להקפיד על טמפ' השמן כדי שהפירות יישארו פריכים ולא יתבשלו מידי. יש לטגן בקבוצות קטנות על מנת לשמור על חום השמן. כשהמעטפת מזהיבה, מוציאים מיד בכף מחוררת לצלחת מכוסה בנייר סופג.

4. מגישים- בוזקים את סוכר הווניל למעלה ממש לפני האכילה. מגישים עם קרם פרש או עם גלידת ווניל איכותית.

כתבות נוספות