עוגת שמן זית צרפתית של רותי קינן

א בכסלו התשעח
,
19 בנובמבר, 2017
19/11/2017 11:00
פרווה
חצי שעה- שעה
פשוט

מצרכים

1.75 כוסות (200 גרם) קמח

1 שקית אבקת אפייה

קורט מלח

קליפה מגוררת מלימון אחד - אפשר להחליף בקליפה מתפוז אחד

3 ביצים

1 חלמון

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

2/3 כוס יין מוסקט

1/2 כוס שמן זית כתית מעולה, בעל טעם מעודן

לציפוי:

100 גרם אבקת סוכר

2-3 כפות מיץ לימון או תפוז

הוראות הכנה

משמנים ומקמחים תבנית עגולה (לא קפיצית) בקוטר 24 ס"מ בערך.

בקערה גדולה שמים קמח, אבקת אפייה, מלח וקליפה מגוררת ומערבבים.

בקערה אחרת טורפים היטב את הביצים והחלמון, מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטרוף. מוסיפים את היין והשמן וטורפים היטב. יוצקים את התערובת לקערת הקמח ומערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה אחידה.

יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 35 דקות או עד שהעוגה משחימה וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי.

מערבבים את אבקת הסוכר עם מיץ הלימון או התפוז ויוצקים על העוגה בעודה חמה. מצננים על רשת.

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

בנט נושק לפרץ צילום: פלאש 90. הדס פרוש

מרים פרץ: "יש לי לב אחד שנשבר שלוש פעמים. עם הלב הזה יצאתי אל עמי"

קרא עוד