עוגת שמן זית איטלקית של עמרי פולק

חדשות כיפה יהודית 19/11/17 10:58 א בכסלו התשעח

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

½ 1 כוסות קמח לבן

1 כוס סוכר

½ כפית סודה לשתייה

½ כפית אבקת אפייה

¼ כפית מלח

2 ביצים גדולות

¾ כוס חלב 3%

½ כוס שמן זית איכותי (לא בעל טעם מאד חזק)

2 כפיות גרידת לימון

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים היטב תבנית אינגליש קייק או מרפדים אותה בנייר אפייה.

מערבבים בקערה קמח, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.

בקערה נפרדת טורפים ביצים, חלב, שמן זית וגרידת לימון.

מוסיפים את תערובת החלב, שמן זית וגרידת לימון לקערה עם החומרים היבשים. מערבבים בעדינות רק עד שנוצרת בלילה אחידה ושופכים לתבנית.

אופים 55-45 דקות (תלוי בתנור שלכם, עדיף לא לאפות יותר מדי כי חלק מהקטע של העוגה זו הלחות שלה), עד שהעוגה תפוחה וזהובה, וקיסם שנועצים בה יוצא עם פירורים לחים.

כתבות נוספות