עוגת שמן זית איטלקית של עמרי פולק

א בכסלו התשעח
,
19 בנובמבר, 2017
19/11/2017 10:58
חלבי
חצי שעה- שעה
פשוט

מצרכים

½ 1 כוסות קמח לבן

1 כוס סוכר

½ כפית סודה לשתייה

½ כפית אבקת אפייה

¼ כפית מלח

2 ביצים גדולות

¾ כוס חלב 3%

½ כוס שמן זית איכותי (לא בעל טעם מאד חזק)

2 כפיות גרידת לימון

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים היטב תבנית אינגליש קייק או מרפדים אותה בנייר אפייה.

מערבבים בקערה קמח, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.

בקערה נפרדת טורפים ביצים, חלב, שמן זית וגרידת לימון.

מוסיפים את תערובת החלב, שמן זית וגרידת לימון לקערה עם החומרים היבשים. מערבבים בעדינות רק עד שנוצרת בלילה אחידה ושופכים לתבנית.

אופים 55-45 דקות (תלוי בתנור שלכם, עדיף לא לאפות יותר מדי כי חלק מהקטע של העוגה זו הלחות שלה), עד שהעוגה תפוחה וזהובה, וקיסם שנועצים בה יוצא עם פירורים לחים.

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

נפטר אחרי עשיה רבת שנים. הרב קנוהל צילום: אתר רבני צהר

ברוך דיין האמת: הרב אלישיב קנוהל נפטר

קרא עוד