עוגת סופלה שוקולד ומוס חלבה – ללא תוספת סוכר

ה באלול התשעב
,
23 באוגוסט, 2012
23/08/2012 13:04
דניאל לילה צילום: דניאל לילה
בשרי
לא מוגדר
לא הוגדר

מצרכים

תבנית קפיצית 26 ס"מ

המצרכים:

לעוגת סופלה שוקולד:

300 גרם שוקולד מריר ללא סוכר

150 גרם חמאה

1/2 מיכל שמנת מתוקה

6 ביצים, בטמפ´ החדר

11/2 כוסות סוכרלוז סוגת

2 כפות סילאן טבעי ללא תוספת סוכר

למוס חלבה:

1 מיכל שמנת מתוקה

4 כפות סוכרלוז סוגת

1/2 כוס חלבה ללא סוכר, מפוררת

לקישוט:

1 כוס חלבה ללא סוכר, מפוררת

הוראות הכנה

1. מכינים עוגת סופלה שוקולד, אופים ומצננים: במיקרוגל ממיסים שוקולד, חמאה ושמנת מתוקה. מצננים מעט.

2. במיקסר מקציפים ביצים במהירות מקסימלית 5-7 דקות לקציפה בהירה וסמיכה. מוסיפים תחליף סוכר וסילאן ומקציפים עוד דקה לאיחוד. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.

3. משטחים בתבנית משומנת ואופים ב-160 מעלות במשך 40-35 דקות, עד שהעוגה תפוחה ויציבה למגע, ומעט רוטטת במרכז. מצננים (כשהעוגה מתקררת היא נסדקת ושוקעת במרכז – וזו בדיוק הכוונה).

4. מכינים מוס חלבה. ממלאים ומקררים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה ותחליף סוכר לקצפת יציבה. מקפלים פנימה פירורי חלבה. משטחים את המוס בשקע העוגה. מעבירים למקרר ל-4 שעות (או שעה במקפיא).

5. מקשטים ומגישים: לפני ההגשה מפזרים חלבה על העוגה, לקישוט. מעבירים סכין בהיקף - בין העוגה לתבנית, לשחרור העוגה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים.

הערות

סוד מתוק: חשוב להקציף את הביצים כשהן בטמפ´ החדר, כדי לקבל נפח מקסימלי (ועוגה גבוהה, בהתאמה).
קרדיט צילום: דניאל לילה.
גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר