גביע קרם שוקולד לבן ותותים

ח בתמוז התשעה
,
25 ביוני, 2015
25/06/2015 15:35
ניופאן גורמה

ניופאן גורמהצילום: ניופאן גורמה

בשרי
לא מוגדר
לא הוגדר

מצרכים

לבסיס –

עוגה בחושה קלאסית :

2 שמנת מתוקה

1 וחצי כוסות סוכר

גרידה מלימון

1 כפית מחית וניל

4 ביצים

2 כוסות קמח תופח

1/2 כוס אבקת שקדים

להכנת קרם וניל ושוקולד לבן –

4 חלמונים

1/4 כוס סוכר

1 כפית מחית וניל

1 כוס חלב

1 כוס שמנת מתוקה

250 גר שוקולד לבן

לסלט תותים –

150 גר תותים ( סלסלת תותים)

1 כף סוכר

2 כפות ליקר קסיס

גרידת לימון

לרוטב תותים:

150 גר´ תותים

2 כפות אבקת סוכר

1 כף מיץ לימון

עלי נענע יפים לקישוט

הוראות הכנה

עוגה בחושה קלאסית : אופן ההכנה :

1. להקציף במהירות בינונית ובעזרת המקצף את כל החומרים מלבד הקמח ואבקת השקדים.

2. להוסיף את הקמח ואבקת השקדים ולערבב עד לקבלת מזה אחידה. למזוג לתבנית ולאפות כ35 דקות בחום בינוני.

קרם וניל ושוקולד לבן : אופן ההכנה :

1. טורפים בסיר את החלמונים עם הסוכר ומחית הוניל עד להסמכה

2. שמים בסיר אחר חלב ושמנת ומביאים לרתיחה

3. יוצקים בהדרגה תוך כדי בחישה את תערובת החלב והשמנת לתוך תערובת החלמונים

4. מבשלים 5 דקות על להבה נמוכה תוך כדי בחישה רציפה עד שהקרם מסמיך, חשוב להקפיד לבחוש כל הזמן

5. מסננים את הקרם, מוסיפים את השוקולד הלבן ,מערבבים ומצננים

6. מעבירים לשק זילוף עם צנתר כוכב .

סלט תותים: אופן ההכנה :

לחתוך את התותים לרבעים, להוסיף את יתר החומרים ולערבב.

רוטב תותים : אופן ההכנה:

מרסקים בבלנדר מוט את כל המצרכים לרוטב מלבד עלי הנענע.

ובסוף : להרכבת המנה :

1. לשים פרוסה של עוגה בתחתית גביעים אישיים.

2. מעל העוגה לשים רוטב תותים.

3. מעל רוטב התותים מזלפים את קרם הוניל והשוקולד הלבן

4. לסדר מעל את סלט התותים

5. לזלוף מעל עוד מקרם הוניל והשוקולד הלבן

6. לקשט בעלי נענע

הערות

באדיבות: שמרית גולדברג צפדיה- שפית הבית של ניופאן גורמה

המתכון באדיבות שמרית גולדברג צפדיה

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

אלי בן דהן צילום: מרים אלסטר/פלאש 90

בית הכנסת "שלום על ישראל" ביריחו ישופץ

קרא עוד