ארטיק חלב-עוגיות ביתי

כ בתמוז התשעה
,
07 ביולי, 2015
07/07/2015 15:50
יולה זובריצקי

יולה זובריצקיצילום: יולה זובריצקי

בשרי
לא מוגדר
לא הוגדר

מצרכים

לקראנץ´ עוגיות

1/2 שקית עוגיות חיטה מלאה "מן" בטעם ביתי (300 גר´)

3 כפות סוכר חום

1/2 כפית מלח

150 גרם חמאה מומסת

לחלב עוגיות

4 כוסות חלב

1/2 מיכל שמנת מתוקה

5 כפות סילאן

לציפוי

1/2 שקית עוגיות חיטה מלאה "מן" בטעם ביתי גרוסה לפירורים גדולים

100 גרם שוקולד חלב/שוקולד מריר

1 כף שמן קנולה

הוראות הכנה

1. הכנת הקראנץ´: מרסקים את העוגיות לתוך קערה בינונית, מוסיפים את הסוכר, המלח והחמאה המומסת ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים בתנור כ-20 דקות ועד להזהבה.

2. הכנת החלב: כשהתערובת קרה, מעבירים לקערה גדולה יחד עם החלב. משרים כחצי שעה. לאחר ההשריה, מעבירים דרך מסננת דקה. סוחטים היטב את העוגיות עד לקבלת חלב בגוון חום מוזהב. את תערובת העוגיות הנוזלית שומרים בצד. טורפים את החלב יחד עם השמנת המתוקה והדבש עד לקבלת מרקם אחיד.

3. הרכבת הארטיק: בתחתית כל כלי מניחים מעט מתערובת העוגיות שהושרו בחלב ומכסים בתערובת החלב והשמנת. מכניסים להקפאה.

4. לפני הגשה מכינים את הציפוי: ממיסים שוקולד במיקרוגל ומערבבים היטב עם השמן. מצפים כל תחתית קרטיב בשוקולד ומצפים בעוגיות שפוררתם מראש.

הערות

10 יחידות המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו - מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור הקולינרי sweet weekend.
צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי

המתכון באדיבות חברת "מן"

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

מועלם-רפאלי  צילום: פלאש 90. מרים אלסטר

מועלם-רפאלי: דין גוש עציון כדין עוטף עזה

קרא עוד