קיש גבינות ובטטות

ד באייר התשסח
,
09 במאי, 2008
09/05/2008 0:00
בשרי
לא מוגדר
לא הוגדר

מצרכים

לקלתית אפויה באפיה עיורת:

100 גר´ חמאה קרה

170 גר´ קמח = 1 כוס + כ-3 כפות

1 חלמון

קורט מלח

למילוי גבינות:

2 ביצים

125 מ"ל שמנת מתוקה = 1/2 מיכל

100 גר´ גבינת עיזים מגוררת (כדוגמאת פרומעז)

100 גר´ גבינת קצ´קבל מגוררת

50 גר´ גבינה בולגרית מפוררת

50 גר´ גבינה צהובה או כחולה

פלפל שחור

(מלח להוסיף רק במידת הצורך, יש לקחת בחשבון שהגבינה הבולגרית די מלוחה).

הוראות הכנה

להקציף קלות ידנית ביצים עם שמנת מתוקה. להוסיף את הגבינות והפלפל השחור (זה הזמן לטעום אם צריך להוסיף מלח) ולערבב.

לקלוף בטטה אחת ולפרוסת לפרוסות. לרכך על אדים או במיקרו.

במעבד מזון לעבד חמאה, קמח ומלח לפירורים קטנים. להוסיף חלמון ולעבד עוד מעט. לאסוף את הבצק, לעטוף בניילון נצמד, לשטח ולהכניס למקרר לכחצי שעה.

לרדד על משטח מקומח קלות ולרפד תבנית אפיה או תבנית פאי מתפרקת.

לחמם תנור לחום בינוני 175 מעלות.

לשים משקולות על הבצק ולאפות כ-10 דקות (להשאיר את התנור דולק).

להסיר משקולות ולצנן.

לשים את תערובת הגבינות ולסדר מעל את פרוסות הבטטה.

לאפות כ- 30-35 דקות ולצנן מעט להתייצבות.

הערות

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר