פשטידת פטריות ובצל

יב בסיון התשסח
,
15 ביוני, 2008
15/06/2008 0:00
בשרי
לא מוגדר
לא הוגדר

מצרכים

בצק הקלתית:

1/2 2 כוסות קמח רגיל

ביצה שלמה

קורט מלח

3/4 חבילה מרגרינה בטעם חמאה

יוגורט או שמנת חמוצה

הוראות הכנה

הכנת הקלתית

לערבב את כל החומרים יחד עד קבלת בצק. אם הוא מעט דביק, להוסיף מעט קמח עד שהוא נוח לעבודה.

בלי להשהות - להניח מחצית מהבצק בתבנית עגולה כולל הדפנות. לשטח את הבצק בידיים.

את המחצית השניה לאשפז במקרר למנוחה (נצטרך אותה מאוחר יותר).

את התבנית עם הבצק - להכניס למקרר במקום הכי קר (לא פריזר).

המילוי:

4 בצלים גדולים פרוסים דק דק

מבחר סוגי פטריות חתוכות לחתיכות לא גדולות מדי.

לטגן את פרוסות הבצלים עם הפטריות עד ספיגת כל הנוזלים ועד שהבצל הופך להיות שחום (לא שרוף).

להוסיף, מלח, פלפל שחור גרוס,צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה ולבחוש.

לחמם תנור לחום בינוני-גבוה (180-200 מעלות)

להעביר את הבצל והפטריות לקערה ולהוסיף:

2 ביצים שלמות,

3-4 כפות קמח תופח,

שמנת חמוצה או מחצית מיכל של שמנת מתוקה(לא מוקצפת).

לבחוש היטב עד שהתערובת מתעבה מעט. אם היא דלילה, להוסיף עוד כף קמח.

להוציא את התבנית עם הבצק מהמקרר ולהעביר את תערובת הפטריות והבצל לתבנית. לישר עד שפת התבנית.

להוציא את חציו השני של הבצק. לחתוך חתיכות ממנו ולרדד דק ועם גלגלת משוננת לחתוך רצועות ולהניח על התערובת בצורת שתי וערב אלכסונית.

לאפות כשעה או עד שפני הפשטידה מקבלים גוון חום בהיר.

הערות

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר