ספנקופיטה -פשטידת תרד

כד באדר ב'
,
31 במרץ, 2008
31/03/2008 0:00
בשרי
לא מוגדר
לא הוגדר

מצרכים

500 גרם עלי פילו (20 עלים) מופשרים יממה

150 גרם חמאה מומסת

1/2 כוס שמן זית

למלית:

1/4 כוס שמן זית

1 ק"ג עלי תרד טריים, שטופים היטב, מיובשים וקצוצים דק

6 בצלים ירוקים קצוצים דק

500 גרם גבינת פטה או בולגרית עיזים, מפוררת

250 גרם גבינת קשקבל מגוררת

4 ביצים

מעט מלח (כי יש את המליחות של הגבינות)

פלפל שחור גרוס טרי

תבנית מלבנית בגודל 28*38

הוראות הכנה

להכנת המלית:

מחממים בסיר גדול את השמן ומוסיפים את עלי התרד הקצוצים והבצל הירוק.

מאדים על אש בינונית עד שכל הנוזלים יתאדו ומניחים להצטנן היטב.

מעבירים את התרד והבצל לקערה, מוסיפים את הגבינות, הביצים והתבלינים ומערבבים היטב.

להכנת הפשטידה:

מחממים תנור לחום גבוה (200 צ.).

מערבבים את החמאה המומסת עם שמן הזית. ומשמנים את התבנית במעט שומן.

שוטחים עלה פילו על התחתית ומשמנים בתערובת החמאה והשמן.

משטחים מעליו עלה נוסף ומשמנים וכך הלאה עם מחצית מעלי הפילו.

שולי העלים יגלשו מעבר לתבנית וזה בסדר.

שוטחים את המלית בתבנית ומקפלים את קצות עלי הפילו על המלית.

מכסים בעלה פילו ומשמנים וכך הלאה עם שאר העלים הנותרים.

תוחבים את קצות העלים מן השכבה העליונה בין דופן התבנית לבין שכבת העלים שבתחתית.

מסמנים על שכבת העלים העליונה חלוקה למנות בסכין חדה, יוצקים על הכל את תערובת החמאה והשמן ומברישים.

אופים כשעה בחום בינוני עד שהבצק נהיה פריך וזהוב.

מוציאים מהתנור, משהים כ-20 דקות, חותכים למנות ומגישים.

הערות

המתכון באדיבות מהספר של בני סיידא

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר