שבלולי אגוזים

יב בתמוז התשעא
,
14 ביולי, 2011
14/07/2011 0:00
באדיבות שמרית צילום: באדיבות שמרית
בשרי
לא מוגדר
לא הוגדר

מצרכים

לבצק:

4 כוסות קמח (560 גר´)

½ שקית שמרית (25 גר´)

½ שקית משפר אפיה (25 גר´) (לא חובה)

½ כוס פחות כף וחצי חלב פושר (100 מ"ל)

½ כוס (100 גרם) סוכר

2 ביצים מס´ 2 + שני חלמונים

1 כף קוניאק

קורט מלח

250 גר´ חמאה לקיפול

למלית:

½ כוס (100 גרם) סוכר

50 גר´ (½ כוס ) אגוזי מלך טחונים דק

1 כפית קינמון

5 טיפות מי זהר (או כפית תמצית וניל)

50 גר´ חמאה מומסת

לסירופ סוכר:

2 כוסות (400 גרם) סוכר

1 כוס מים (240 מ"ל)

5 טיפות מי זהר (או כפית תמצית וניל)

הוראות הכנה

מתכון לשבלולי אגוזים של רות אוליבר. השילוב של אגוזי מלך ושמרים מעניק למאפי בוקר אלו ניחוח מיוחד. את הבצק מכינים יום קודם ומשאירים לילה במקרר. אפשר להכין כמות כפולה, להקפיא אחרי האפייה ולהוציא כשאורחים מגיעים בהפתעה או מתחשק משהו מתוק.

מכינים את הבצק

1. שמים בקערת מיקסר את כל חומרי הבצק למעט החמאה, ולשים כ-10 דקות בעזרת וו לישה לקבלת בצק רך ונעים.מניחים ל-10 דקות במקרר.

2. שמים חמאה בין 2 ניירות אפייה ומרדדים למלבן בגודל 20X15 ס"מ. מרדדים את הבצק למלבן בגודל 60X20 ס”מ, מניחים את החמאה על השליש העליון, מקפלים אותו לכיוון האמצע, ומעליו מקפלים את השליש הנותר. מתקבל מלבן. מסובבים אותו חצי סיבוב (90 מעלות) ומרדדים לעלה בגודל 40X20 ס”מ. מקפלים כמו ספר, כלומר מפגישים את 2 הצלעות במרכז הבצק, ואת מה שהתקבל מקפלים לשניים. עוטפים בניילון נצמד ומניחים ל-30 דקות.

3. מרדדים את הבצק למלבן בגודל 40X20 ס”מ ומקפלים לשלוש. עוטפים בניילון נצמד ומשהים לילה במקרר.

מכינים את המלית

4. מערבבים בקערה את כל חומרי המלית מלבד החמאה המומסת.

מכינים סירופ סוכר:

5. מביאים לרתיחה מים וסוכר ומבשלים כ-5-4 דקות על להבה בינונית. מורידים מהאש ומוסיפים מי זהר (או תמצית וניל).

מעצבים את השבלולים ואופים:

6. מחממים תנור ל-190 מעלות .

7. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, ומרדדים למלבנים גדולים ודקים ככל האפשר (מבלי שהבצק ידבק ויקרע) על משטח מקומח.

8. מורחים בחמאה מומסת ומפזרים חצי מכמות האגוזים על מחצית המלבן

9. מקפלים את מחצית הבצק הריקה. חותכים לרצועות ברוחב 2-1 ½ ס”מ, ומגלגלים כל רצועה תחילה כמו בורג ארוך, ולאחר מכאן כמו שבלול. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

10. חוזרים על הפעולה עם כל הרצועות ועם מחצית הבצק השנייה. אין צורך להתפיח שנית, בזמן שמעצבים הכל השבלולים מעט תופחים ממילא.

11. אופים כ-25 דקות, או עד שהשבלולים זהובים. מורחים בנדיבות סירופ סוכר על כל שבלול ומחזירים לתנור לעוד 3 דקות. מקררים מעט ומגישים חמים.

הערות

25 יחידות טיפ שמרית:
מומלץ להשאיר את הבצק למנוחה קצרה אחרי ההוצאה מהמקרר ולפני הרידוד.

המתכון באדיבות אתר שמרית

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר