עוגת שמרים מעולה!

ג באלול התשסט
,
23 באוגוסט, 2009
23/08/2009 0:00
עוגת שמרים צילום: shutterstock
חלבי
עד 3 שעות
בינוני

מצרכים

מצרכים ל-2 עוגות:

4 וחצי כוסות קמח, רבע כוס סוכר, חצי חבילת שמרים טריים, חצי כוס חלב פושר, 2 ביצים בטמפ´ החדר, חצי כפית מלח

לציפוי:

רבע כוס חלב, 4 כפות סוכר, כפית תמצית וניל.

למילוי:8 כפות (80 גרם) סוכר, 2 כפות (20 גרם) קקאו, 2 כפיות (5 גרם) קפה נמס, שקיק סוכר וניל.

הכנה: מערבבים הכל.

[אני עשיתי במקום זה תערובת של קופסת פודינג שוקולד עם סוכר ועם שוקולית. על הבצק מרחתי חמאה ועל זה פיזרתי את האבקה בנדיבות. יצא מעולה!]

הוראות הכנה

מערבלים 4 כוסות קמח עם הסוכר. מפוררים את השמרים ומוסיפים קצת בכף.

בקערה בינונית שמים את החלב, הביצים ותמצית הוניל וטורפים במזלג או במטרפה.

מערבלים את עיסת הקמח והשמרים במהירות נמוכה. מוסיפים בהדרגה את קרם הביצים. מערבלים 2 – 3 דקות. מוסיפים את החמאה ואת המלח. מערבלים 8 – 10 דקות, עד שמתקבל בצק רך הנפרד מדפנות הקערה. מקמחים משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק. לשים את הבצק בידיים תוך הוספת רבע כוס הקמח שנותרה, 5 – 7 דקות, עד שנוצר בצק חלק וגמיש. מניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומשהים במקום חמים כשעה.

מכינים את המלית.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. לשים את הבצק שנית עד שהוא חוזר לגודלו המקורי. משהים 5 דקות. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שוויים. מרדדים כל חלק לעלה בגודל 35 * 17 ס"מ. מברישים כל עלה במעט מהשמן ומפזרים מלמעלה את המלית. מגלגלים כל עלה לגלילה וכורכים שני גלילים זה בזה, כך שיווצרו שתי כיכרות באורך של כ-30 ס"מ. מניחים בתבנית ומשהים לתפיחה במקום חמים 20 דקות.

הציפוי: שמים בסיר קטן את החלק, הסוכר ותמצית הוניל ומחממים תוך בחישה מעל להבה בינונית עד שהסוכר נמס והחלב מתחיל לבעבע. מסירים מהכיריים.

מחממים את התנור לחום בינוני – 180 מ"צ. אופים 15 דקות, עד להזהבה קלה. מוציאים את התבנית מהתנור, אך לא מכבים אותו. מברישים את העוגות בציפוי החלב החם ומחזירים לתנור ל-8 – 10 דקות נוספות, עד שהעוגות משחימות. מוציאים מהתנור ומצננים את העוגות. מגישים.

הערות

2 עוגות מעולה!
גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר