עוגת שוקולד אפרסק

ל באב התשסו
,
24 באוגוסט, 2006
24/08/2006 0:00
עוגת שוקולד אפרסק צילום: shutterstock
פרווה
עד 10 דקות
לא הוגדר

מצרכים

200 גרם שקדים מולבנים או רגילים

200 גרם סוכר רגיל (למי שקשה עם מרירות השוקולד - לשים 250 סוכר)

50 גרם קקאו הכי טוב שיש

1 שקית אבקת אפיה

2 אפרסקים כתומים גדולים (350 גרם נטו, ללא גלעינים)

6 ביצים גדולות

קורט מלח

כפית ווניל איכותי

הוראות הכנה

מחממים תנור, ללא טורבו, לחום של 160 מעלות. משמנים או מניירים את התבנית.

שמים במג´ימיקס את השקדים עם הסוכר, המלח ואבקת האפיה - מרסקים היטב לאבקה.

מוסיפית את הקקאו וממשיכים את הערבוב כדי שיתאוורר מעט.

מוסיפים את הביצים ואפרסקים ומערבים 2-3 דקות ושוב ל-2 דקות, כדי לוודא שהכל מעורבל היטב.

יוצקים לתבנית ושולחים לתנור ל- 45-60 דקות. תלוי בגודל ובתנור. רואים בעין שהעוגה טיפה נפרדת מהדפנות כשהיא מוכנה ויצבה, אפשר לבדוק עם קיסם. 50 דקות אפיה זה בדרך כלל מתאים לתבנית 24.

להשאיר אותה בתנור מכובה, עם דלת מעט פתוחה. העוגה צונחת רק מעט, היא כמעט שומרת על הגובה שהגיעה אליו בזמן האפיה.

הערות

תבנית: 24 יוצאת גבוהה, אבל אפשר גם 26 אם מוסיפים למעלה קצפת.

המתכון באדיבות פורום אוכל כשר של YNET

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר