עוגת גבינה לוטוס מפנקת

י באייר התשעה
,
29 באפריל, 2015
29/04/2015 18:08
אסף לוי

אסף לויצילום: אסף לוי

בשרי
לא מוגדר
לא הוגדר

מצרכים

אריזה של עוגיות לוטוס

100 גר´ חמאה

לערבב ביחד ולשטח בתחתית של תבנית אפיה בקוטר 26 או ב-10 תבניות אישיות.

למוס גבינה ולוטוס

25 גרם חמאה

200 גרם חלב

10 גרם ג´לטין

60 גרם מים

600 גרם גבינה לבנה 9%

150 גרם סוכר לבן

חבילת שוקולד לבן

קורט מלח

מקל וניל או כפית של תמצית וניל איכותית

600 גרם שמנת מתוקה להקצפה

צנצנת של ממרח לוטוס

חבילת עוגיות לוטוס טחונה לפיזור מעל העוגה

הוראות הכנה

להכנת המוס

מערבבים את הג´לטין עם המים ומניחים בצד עד שנספג. יש לחמם חלב וחמאה על סף רתיחה ולשפוך מעל את השוקולד הלבן עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים הכל יחד עם גבינה לבנה, סוכר ומקל הווניל.

חשוב! יש לערבב את המסה של הגבינה עם השוקולד הלבן בהדרגה. תחילה מוסיפים קצת מהגבינה לשוקולד, מערבבים, מוספים עוד קצת, מערבבים ולבסוף ניתן להוסיף הכל ולערבב. תהליך זה חשוב ונקרא השוואת טמפרטורות. במידה ולא נפסח עליו המסה של השוקולד תיתפס.

מקציפים הקצפה רכה את השמנת המתוקה, מוסיפים לתערובת ומערבבים הכל יחד.

בשלב הזה מוצאים קצת מהמסה לקערה נפרדת ושופכים לתוכה את צנצנת ממרח הלוטוס.

ממיסים את הג´לטין כמה שניות במיקרו – שימו לב לא לשרוף אותו! יש להמיס בפולסים של 10 שניות כל פעם.

לוקחים מעט מהמסה של הגבינה לתוך הג´לטין המומס - שוב על מנת לעשות השוואת טמפרטורות ואז לשפוך הכל למסה של הגבינה. לערבב ולצקת שליש מהמסה על תחתית העוגה, מעליה לצקת את המסה עם ממרח הלוטוס ומעליה לצקת את כל המסה הנותרת של הגבינה.

לפזר מעל את העוגיות לוטוס הטחונות ולשמור במקרר 6 שעות עדיף לילה לפני הגשה.

הערות

קינוח מנצח לחג השבועות
את התמונה צילם: אסף לוי

המתכון באדיבות רשת קפה גרג

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

ח"כ אלעזר שטרן צילום: יונתן סינדל פלאש 90

ח"כ שטרן: אין בעיה שחיילות וחיילים יהיו יחד בטנק

קרא עוד