אוזני המן

חדשות כיפה חדשות כיפה 15/02/18 11:06 ל בשבט התשעח

קפה גרג, צילום: אסף לוי
קפה גרג, צילום: אסף לוי

מצרכים

למלית: 3/4 קילו ממרח תמרים, קורט קינמון, כף גרידת תפוז, רבע כוס שמן קנולה, חצי כוס אגוזי מלך קלויים וקצוצים דק.

לבצק: 300 גרם חמאה. 3/4חצי קילו קמח. קורט מלח. 2 ביצים.  כוס אבקת סוכר. כחצי כוס גרם אבקת שקדים

הוראות הכנה

מערבבים את כל חומרי המלית.

לשים במיקסר כ-5 דקות במהירות את כל חומרי הבצק בלי הביצים, עד מרקם פירורי (שטרויזל) ואז מוסיפים את הביצים עד שהבצק אחיד.

מכסים את הבצק בניילון נצמד ומקררים חצי שעה במקרר.

מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ וקורצים עם כוס עיגולים. ממלאים כל עיגול בכפית מלית ומקפלים לצורת אוזן המן.

אופים כ-12 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.

לצנן ולהגיש עם מעט אבקת סוכר מעל.

המתכון באדיבות גיא בסיס - קונדיטור "קפה גרג"

כתבות נוספות