לזניה ברוטב עגבניות ופטריות

חדשות כיפה מיצמיצ 14/07/10 00:00 ג באב התשע

מצרכים

1 חבילה דפי לזניה

200 גרם גבינה צהובה קצ´קבל מגוררת

500 גר פיטריות שטופות ופרוסות

לרוטב בשמל:

100 גרם חמאה

7 כפות קמח

1 ליטר חלב (אני מוהלת במים)

מלח

לרוטב עגבניות ופטריות:

שמן זית

2 שיני שום כתושות

100 גרם פטרוזיליה קצוצה

1 קופסא עגבניות קלופות ומרוסקות

1 כפית מלח

2 כפות בזיליקום

1/4 כפית פלפל שחור

גבינה צהובה מגוררת

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

רוטב הבשמל:

להמיס החמאה.

להוסיף הקמח ולטגן עד שמזהיב.

להוסיף הנוזלים והתבלינים ולבשל עד שמסמיך.

רוטב עגבניות:

לטגן את השום בשמן זית.

להוסיף את הפטריות ולטגן קצת.

להוסיף את העגבניות והתבלינים ולבשל כ-10 דקות.

להוסיף את הפטרוזיליה.

את עלי הלזניה אין צורך לבשל.

לצקת מצקת רוטב בשמל לתבנית.

לסדר שכבת פסטה בתבנית.

לשפוך מעל מחצית מרוטב הבשמל, מחצית מרוטב העגבניות, שוב פסטה ורטבים בסדר הנ"ל.

מעל אפשר לבזוק גבינה צהובה מגוררת.

לאפות בחום בינוני כ 50 דקות ולהשאיר עוד שעה בתנור כבוי.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות