פלאטה חצי יוונית

חדשות כיפה אחת מל"ו 03/02/11 00:00 כט בשבט התשעא

מצרכים

עלי ארוגולה

זיתים שחורים בהירים

3 עגבניות בשלות

גבינה בולגרית (300 גרם או יותר)

שמן זית

חצי כוס פיסטוקים קלופים

הוראות הכנה

מרפדים צלחת בעלי ארוגולה שטופים ומנוקים מגבעולים גסים, עליהם מניחים זיתים שחורים בהירים, לוקחים 3 עגבניות בשלות ומקלפים בעזרת מים רותחים וחותכים ל-8 גזרות שוות, ומניחים אותם ביחד, כך שייראה כאילו העגבנייה שלמה. מניחים את העגבניות שחוברו להן יחדיו על הארוגולה. קורעים לגזרים גדולים נתח גדול (300 גר´ או יותר) גבינה בולגרית. מניחים בין העגבניות והזיתים. זולפים על הכל שמן זית. מרסקים גס חצי כוס פיסטוקים קלופים. בוזקים על העגבניות והגבינה.

ערימות קטנות של צנונית חתוכה לג´וליין

מלפפונים חתוכים לעיגולים דקים (מעט!)

הערות

כתבות נוספות