סלט פסטה קליפורני

חדשות כיפה מיצמיצ 01/05/09 00:00 ז באייר התשסט

סלט פסטה, צילום: shutterstock
סלט פסטה, צילום: shutterstock

מצרכים

500 גרם פסטה קצרה (פנה, ברגים או קונכיות)

250 גרם אפונה קפואה

500 גרם חזה עוף מנוקה משומן ועצמות

250 גרם ענבים אדומים, גדולים ללא גרעינים

צרור בצל ירוק קצוץ דק

100 גרם זיתים שחורים או ירוקים מגולענים וחתוכים לפרוסות דקות

5 כפות מיונז מאיכות טובה

1 כף חרדל דיז´ון רצוי עם גרגרים

3 כפות מיץ תפוזים טרי

2 שיני שום קלופות

מלח ופלפל שחור גרוס טרי

מים

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

1. מערבבים את חומרי הרוטב: מיונז, חרדל ומיץ תפוזים. מניחים במקרר.

2. מחלקים את חזה העוף ל–4. ממליחים ומפלפלים ומניחים בצד.

מחממים מים בסיר קטן ומשליכים לתוכם את שיני השום ואת החלקים הלבנים של הבצל הירוק. מרתיחים, מוסיפים מלח ופלפל ואת נתחי העוף.

3.בינתיים, מחממים מים בסיר גדול לבישול הפסטה, לפי הוראות היצרן.

4. חזה העוף יהיה מבושל תוך 6-7 דקות. מסננים, מניחים בצד שיתקרר קצת, ומשליכים את מי הבישול עם הירקות.

5. כשהפסטה מוכנה, מסננים אותה היטב ועליה מניחים את האפונה הקפואה ומערבבים. האפונה אינה דורשת עוד בישול.

6. מעבירים לקערה. מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים. חותכים את חזה העוף לרצועות דקות ומוסיפים. חותכים את הענבים לשניים ומוסיפים. שופכים את הרוטב ממעל ומערבבים. טועמים – ומוסיפים עוד מעט מלח ופלפל. מכסים בניילון נצמד ושולחים למקרר לשעתיים לפחות. את הסלט צריך לאכול עד 5-6 שעות אחרי בישולו, אחר כך הטעמים פשוט מתאיידים.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות