מצרכים
100 גרם בורגול גס
100 גרם עדשים שחורים
100 ג´ר בטטה בקוביות של 1 ס´מ
2 עגבניות קצוצות
2 מלפפונים קצוצים
1/2 בצל
3 כפות סילאן
חצי לימון
3 כפות שמן זית
3 כפות פקאן מסוכר
2 כפות חמוציות
מעט מלח
מעט פלפל
(אפשר גם 200 ג´ר פטה מעודנת)
👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן
הוראות הכנה
יש לבשל את העדשים כ- 22 דקות במים רותחים, לסנן במסננת ולשטוף עד שהעדשים בטמפרטורת החדר. את קוביות הבטטה נאפה בתנור עד להשחמתן מעט ואת הבורגול נשרה עם כ- 100 מ"ל מים רותחים במשך כחצי שעה.
לאחר מכן, יש לערבב את כל המוצרים יחד מלבד הגבינה והפקאן . את הגבינה נגרד בפומפייה גסה ולמעלה נקשט עם פקאן מסוכר.
👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן
הערות
המתכון באדיבות קפה גרג