סלטה משוויה

חדשות כיפה מיכאל סעדה 09/01/11 00:00 ד בשבט התשעא

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

פלפלים יפים וגדולים בצבעים שונים.

עגבניה

שום טרי (שתי שיניים לפלפל)

שמן רגיל או זית

מלח

פלפל

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

קולים באמצעות רשת המונחת על הגז את הפלפלים והעגבנייה כך שיהיו שחורים מכל הצדדים אך לא מפוחמים ומניחים מייד בתוך שקית ניילון של סופר וקושרים למשך חצי שעה לפחות (הדבר מסייע לקילוף מהיר של הפלפל ללא צורך בשטיפה)

מקלפים הייטב את הקליפה השחורה מהפלפלים והעגבנייה.

מכאן יש לנו שתי אפשרויות לסלט.

1. טוחנים את הפלפל העגבניה והשום במטחנת בשר לתוך מסננת דקה, מניחים את המסננת מעל קערה וממתינים שעה-שעתיים להתנקזות כל הנוזלים. מניחים בקערית הגשה ומוסיפים שמן מלח ופלפל ומגישים לאחר מספר שעות.

2. חותכים את הפלפלים והעגבניה לרצועות דקות, קוצצים דק דק את השום או כותשים במכתש-שום ומוסיפים. מטבלים בשמן, מלח ופלפל וממתינים כמה שעות לפני ההגשה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

א. הקלייה מאד מלכלכת את הכיריים, כדאי לפרוס נייר כסף
ב. יש עצלנים המטגנים את הפלפל או קולים בתנור ומשתמשים באבקת שום- אל תקשיבו להם, זה לא יצא אוטנטי וזה לא טעים!
ג. למען האמת במתכון המקורי צריך להציף את הסלט בשמן (לא זית) כמו כל הסלטים הצפון אפריקאים לקיים את מה שנאמר "טובל בשמן רגלו" אך אני משאיר לכם את האופציה לבחור את כמות השמן.
ד. ניתן לקלף את הפלפלים תחת מים זורמים אך מאבדים את הטעם היחודי.
ה.המלצות לשיפור- להוסיף עגבניות לחות, חומץ או מיץ לימון

המתכון באדיבות סודות המטבח האלג´יראי של סבתא שלי

כתבות נוספות