סלט עלי תרד

חדשות כיפה מיכל 29/11/17 10:12 יא בכסלו התשעח

סלט עלי תרד , צילום: shutterstock
סלט עלי תרד , צילום: shutterstock

מצרכים

שקית עלי תרד (300 גרם) – עדיף בייבי תרד

1/2 חבילה של נבטי סויה

בצל סגול קטן חתוך לרצועות

1 תפוח ירוק (מזן גרנד סמיט) חתוך לפרוסות דקות

חופן פקאנים שנקלו קלות בטמפרטורה נמוכה

חופן חמוציות מיובשות (ממותקות במייפל או ברכז תפוחים)

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס שמן סובין אורז או שמן קנולה

1 שום כתוש

2 בצלים ירוקים קצוצים דק

1 כף חרדל

1 כף דבש

1 כפית מלח

פלפל שחור לפי הטעם

הוראות הכנה

1. מערבבים את כל החומרים של הרוטב בסיר קטן (או בפינג’ן). מחממים תוך כדי בחישה כ – 5 דקות, מסירים מהאש ומצננים מעט.

2. מערבבים בקערה את התרד, נבטי הסויה, הבצל הסגול והתפוחים.

3. שופכים מעל את הרוטב (זהירות לא לשים יותר מדי רוטב, להוסיף תמיד אפשר) ומערבבים.

4. בסמוך להגשה, לפזר מעל את הפקאנים והחמוציות.

כתבות נוספות