סלטה משוויה

ד בשבט התשעא
,
09 בינואר, 2011
09/01/2011 0:00
פרווה
לא מוגדר
לא הוגדר

מצרכים

פלפלים יפים וגדולים בצבעים שונים.

עגבניה

שום טרי (שתי שיניים לפלפל)

שמן רגיל או זית

מלח

פלפל

הוראות הכנה

קולים באמצעות רשת המונחת על הגז את הפלפלים והעגבנייה כך שיהיו שחורים מכל הצדדים אך לא מפוחמים ומניחים מייד בתוך שקית ניילון של סופר וקושרים למשך חצי שעה לפחות (הדבר מסייע לקילוף מהיר של הפלפל ללא צורך בשטיפה)

מקלפים הייטב את הקליפה השחורה מהפלפלים והעגבנייה.

מכאן יש לנו שתי אפשרויות לסלט.

1. טוחנים את הפלפל העגבניה והשום במטחנת בשר לתוך מסננת דקה, מניחים את המסננת מעל קערה וממתינים שעה-שעתיים להתנקזות כל הנוזלים. מניחים בקערית הגשה ומוסיפים שמן מלח ופלפל ומגישים לאחר מספר שעות.

2. חותכים את הפלפלים והעגבניה לרצועות דקות, קוצצים דק דק את השום או כותשים במכתש-שום ומוסיפים. מטבלים בשמן, מלח ופלפל וממתינים כמה שעות לפני ההגשה.

הערות

א. הקלייה מאד מלכלכת את הכיריים, כדאי לפרוס נייר כסף
ב. יש עצלנים המטגנים את הפלפל או קולים בתנור ומשתמשים באבקת שום- אל תקשיבו להם, זה לא יצא אוטנטי וזה לא טעים!
ג. למען האמת במתכון המקורי צריך להציף את הסלט בשמן (לא זית) כמו כל הסלטים הצפון אפריקאים לקיים את מה שנאמר "טובל בשמן רגלו" אך אני משאיר לכם את האופציה לבחור את כמות השמן.
ד. ניתן לקלף את הפלפלים תחת מים זורמים אך מאבדים את הטעם היחודי.
ה.המלצות לשיפור- להוסיף עגבניות לחות, חומץ או מיץ לימון

המתכון באדיבות סודות המטבח האלג´יראי של סבתא שלי

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

בתים ראשונים ביישוב עמיחי צילום: דוברות מועצת בנימין

שנה אחרי: בתים ראשונים למפוני עמונה

קרא עוד