מרק ירקות קלאסי, עשיר, וטעים טעיםםםם.

חדשות כיפה חומר ביד היוצר 20/01/08 00:00 יג בשבט התשסח

מרק ירקות, צילום: shutterstock
מרק ירקות, צילום: shutterstock

מצרכים

1 בצל גדול

1 כוס עדשים אדומות (לא לשכוח לברור)

3 גבעולי סלרי כולל העלים

חתוכים לקוביות בגודל קטן/בינוני:

2 קולרבי

ריבוע דלעת

2 תפו"א בינוני

1 בטטה

1 קישוא

לתיבול:

חופן נאה של שמיר קצוץ

כף וחצי כמון

2 כפות מרק עוף

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

בסיר גדול:

קוצצים את הבצל בינוני ומאדים אותו יחד עם העדשים והסלרי- כ10 דקות.

מוסיפים את שאר הירקות ומאדים הכל ביחד (תוך כדי בחישה מידי פעם- במיוחד חשוב לערבב את העדשים שנדבקות לקרקעית) עוד כ10 דקות עד רבע שעה.

מוסיפים מים עד לכיסוי נאה של הירקות (שהמים יעברו במס´ סנטימטרים את הירקות)- מוסיפים את הכמון, מרק עוף ושמיר.

מבשלים כשעה וחצי על אש בינונית/גבוהה, עד לריכוכו של הסלרי, ועד שהעדשים נמסות ומתקבל מרקם סמיך ועשיר.

בתאבון! :-)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות