מרק ירקות עם גריסים – חורפי ומשביע

חדשות כיפה אחת מל"ו 23/11/08 00:00 כה בחשון התשסט

מרק שמחמם, צילום: shutterstock
מרק שמחמם, צילום: shutterstock

מצרכים

5 גזרים בינוניים, בצל, 2 כפות שמן, חצי כוס גריסים (או אורז), פלפל ירוק (או גמבה), צרור גבעולי פטרוזיליה קצוצים, צרור גבעולי שמיר קצוצים, שורש כרפס, 10 – 12 כוסות מים, 2 כפות א´ מרק בטעם עוף, רבע כפית מלח.,

לבצקניות: ביצה, רבע כוס מים, 1 – 2 כפות קמח (בהתאם לספיגת הבצק)

הוראות הכנה

הכנה: קולפים את הגזרים ומגררים בפומפייה דקה. קוצצים דק את הבצל. מחממים את השמן בסיר רחב וכבד. מוסיפים את הגזר והבצל. מאדים תוך בחישה 8 – 10 דקות. מוסיפים את הגריסים ומערבבים. חוצים את הפלפל לשניים, מסלקים את הגרעינים ומוסיפים לסיר. מוסיפים את עשבי התיבול והכרפס. יוצקים מחצית מכמות המים, מוסיפים את אבקות המרק והמלח, ומערבבים. יוצקים את שארית המים ומבשלים על להבה בינונית כחצי שעה.

לבצקניות: טורפים בעזרת מזלג את הביצה, המים והשמן. מוסיפים את הקמח ובוחשים לקבלת עיסה סמיכה. נוטלים בכפית מנות מהעיסה ומטילים למרק הרותח. מבשלים 15 – 20 דקות נוספות. בתום הבישול מרחיקים את עשבי התיבול והפלפל. מגישים חם.

הערות

6 – 8 מנות טעים וקל!

כתבות נוספות