מרק גולש עם נטיפי בצק

חדשות כיפה אחת מל"ו 15/05/08 00:00 י באייר התשסח

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

50 גרם מחמאה

3 בצלים קצוצים דק

150 גרם נקניק קבנוס יבש, פרוס

1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות

מלח ופלפל שחור טחון טרי

2 כפות פפריקה מתוקה

פפריקה חריפה לפי הטעם

1/4 כפית קימל

10 כוסות מים חמים

עגבנייה קלופה וחתוכה לקוביות

2 פלפלים ירוקים חתוכים לקוביות

4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

לנטיפי הבצק:

2 ביצים

1/4 כוס קמח

1/4 כפית מלח

הוראות הכנה

ממיסים את המחמאה בסיר כבד. מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה נמוכה עד שהוא מתרכך. מוסיפים את הנקניק והבשר ומטגנים כ- 10 דקות נוספות. מסירים מהאש. מוסיפים את המלח, הפלפל, הפפריקה המתוקה, הפפריקה החריפה והקימל ובוחשים. מוסיפים את המים, מחזירים לאש ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כשעתיים. מוסיפים את העגבנייה, הפלפל ותפוחי האדמה ומבשלים שעה נוספת. טועמים ומתקנים את התיבול. מביאים את המרק לרתיחה. טורפים את מרכיבי הבצק לבלילה חלקה. מנטפים את הבלילה בכפית לתוך המרק הרותח, בכל פעם רבע כפית, ומבשלים 3 דקות. מגישים חם.

הערות

יכול להוות ארוחה שלמה במיוחד אם מגישים עם קוסוקס או אורז או פירה.

כתבות נוספות