מרק בצל

חדשות כיפה מיצמיצ 22/12/08 00:00 כה בכסלו התשסט

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

50 גרם חמאה

1 כף שמן זית

1 קילו בצל, פרוס לרצועות

1/4 כוס קמח

1/2 כוס יין לבן יבש

1 כפית שום כתוש

1 כפית עלי טימין טריים ( או 1/2 כפית יבשים)

184 כוס אבקת מרק

5-6 כוסות מים רותחים

מלח ופלפל

הוראות הכנה

ממיסים את החמאה בסיר גדול ומוסיפים את שמן הזית.

מוסיפים את הבצל ומטגניםעל להבה נמוכה, תוך כדי בחישה

עד שהוא מזהיב.

מוסיפים את הקמח ומערבבים עם הבצל.

מסירים מהאש, מוסיפים את היין, מערבבים היטב ומגרדים את המשקעים מתחתית הסיר.

מוסיפים את השום, הטימין, ואבקת המרק.

מחזירים לאש ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כשעה, תוך כדי ערבוב.

מתבלים במלח ופלפל.

הערות

כתבות נוספות