מרק אורז, עוף וחומוס

חדשות כיפה אחת מל"ו 03/12/15 12:41 כא בכסלו התשעו

מרק חומוס, צילום: shutterstock
מרק חומוס, צילום: shutterstock

מצרכים

2 כוסות פולי חמצה (חומוס), שהושרה במים יום קודם עם כפית א´ סודה לשתייה,

2 ליטר מים,

כף שמן,

6 מנות עוף,

כוס ושליש אורז,

¼ כפית פלפל שחור,

כפית מלח,

½ כפית כורכום.

הוראות הכנה

שוטפים היטב את פולי החמצה שהושרו במים ומסננים. חוצים את הפולים ומסירים מהם את הקליפות, על ידי לחיצה קלה בתחתית של כוס. שמים את גרגרי החמצה בסיר רחב. יוצקים את המים. מוסיפים את השמן, שופתים על להבה בינונית ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את העוף, מכסים את הסיר ומנמיכם את הלהבה. מבשלים כשעה. מוסיפים את האורז ואת התבלינים. בוחשים ומבשלים כעשר דקות על להבה נמוכה. מגישים חם.

הערות

6 - 8 מנות

כתבות נוספות