תבשיל חרירה צמחוני - מרוקאי

חדשות כיפה יעל 26/09/17 12:02 ו בתשרי התשעח

מרק חרירה צמחוני, צילום: shutterstock
מרק חרירה צמחוני, צילום: shutterstock

מצרכים

2 כפות שמן זית

2 בצלים

כוס עדשים ירוקים

1/4 כוס גריסי פנינה

2 כפות אבקת מרק עוף

4 עגבניות חתוכות לקוביות

1/2 צרור עלי פטרוזיליה

1/2 צרור עלי כוסברה

כוס חומוס מושרה במים למשך לילה

כוס אטריות דקות

3 גבעולי סלרי קצוצים

תבלינים:

1 כף כורכום

1 כף זנגביל טחון

הוראות הכנה

1. בסיר גדול מחממים את השמן ומוסיפים בצל עד שיזהיב.

2. מוסיפים את הסלרי הקצוץ ואת החומוס.

3. מוסיפים 7 כוסות מים רותחים ו-2 כפות אבקת מרק בטעם עוף ומבשלים ל-50 דקות.

4. שמים בבלנדר 1 כוס מי בישול, מוסיפים את הפטרוזיליה, את הכוסברה, את התבלינים ואת העגבניות ומעבדים לתערובת אחידה.

5. מוסיפים את התערובת לסיר עם העדשים והגריסים ומבשלים עוד כ-40 דקות. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את האטריות לסיר ומבשלים כ-5 דקות נוספות.

כתבות נוספות