קרפלאך קרפלך קרפלעך

ח בתשרי התשסט
,
07 באוקטובר, 2008
07/10/2008 0:00
קרפלעך צילום: shutterstock
בשרי
לא מוגדר
בינוני

מצרכים

לבצק:

2 כוסות קמח

מעט מלח ומעט פלפל שחור טחונטרי

2 ביצים

1 חלמון

מערבבים הכל יחד ולשים

אם אין מספיק נוזלים, מוסיפים מעט מים

מכסים ושמים במקרר לחצי שעה

למלית בשר:

250 גרם בשר טחון (עוף עם מעט הודו)

1 בצל גדול קצוץ דק

שן שום כתושה

כף פטרוזיליה קצוצה דק לא חובה

מלח פלפל שחור

הוראות הכנה

מטגנים את הבצל עם כל השאר

תוך כדי טיגון דואגים לפורר כל הזמן את הבשר, כדי שלא יהפוך לקציצה

מסננים מקסימום שמן (אני מטה את המחבת על צידה ומוציא את השמן שנוזל לתחתית בכף)

חוצים את הבצק

מרדדים די דק

בכוס (עדיף לקמח את הפייה שלה) יוצרים עיגולים

שמים במרכז כל אחד כפית קטנה של מלית

מלחלחים במים את שפת העיגול

יוצרים צורות של קרפלך ודואגים להדק היטב

מבשלים במים רותחים (עדיף במרק) 15 דקות

מסננים ויוצקים מעל קצת שמן כדי למנוע הדבקות

הערות

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר