מרק קרופניק (גריסים)

כא באדר ב'
,
27 במרץ, 2011
27/03/2011 0:00
פרווה
לא מוגדר
לא הוגדר

מצרכים

מצרכים:

1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

1 גזר (נוסף) פרוס לעיגולים

2 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים לקוביות קטנות וגם שורש פטרוזיליה

2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות בינוניות

1 סלסילה של פטריות שמפניון פרוסה לפרוסות

11/2 כוסות של גריסי פנינה שטופים היטב ומסוננים

שמן זית

2-3 כפות אבקת מרק פטריות

1 כף אבקת מרק עוף

מלח

פלפל שחור

כ-2 ליטר מים.

הוראות הכנה

מצפים תחתית של סיר בינוני בשמן זית ומוסיפים לו את הבצל, הסלרי השורש ו-2 סוגי הגזר.

מטגנים תוך ערבוב עד שהבצל מתרכך.

מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך ערבוב כמה דקות רק עד שהן סופגות מעט שמן, לא לטגן יותר מדי כדי לא לסמרטט אותן.

להוסיף את הגריסים השטופים ולטגן הכל יחד עוד כדקה.

להוסיף כ-2 ליטר מים, להביא לרתיחה, לכפות קצף, להנמיך את האש לבעבוע עדין, לכסות חלקית ולבשל כך רבע שעה.

אחרי רבע שעה להוסיף את קוביות תפוחי האדמה, להביא שוב לרתיחה ולבשל עוד רבע שעה.

(סך כל הבישול כחצי שעה).

בשלב הזה רצוי לטעום את הגריסים ולראות אם הם רכים, אם לא להוסיף עוד קצת זמן בישול עד שהם רכים.

כשהגריסים רכים ורק אז אפשר לתבל את המרק.

בקערית מערבבים את אבקת מרק הפטריות(אני משתדלת שיהיו בה הרבה פטריות יבשות מהקופסה), מרק העוף, המלח והפלפל עם מעט מים עד שאין גושים ומוסיפים בזרם תוך ערבוב מתמיד לסיר המרק.

בשלב זה המרק גם מאד סמיך כי הגריסים שתו חלק מהמים ואני מוסיפה עוד כחצי ליטר מים לסיר (המים בשלב זה חייבים להיות רותחים).

מבשלים הכל יחד עוד כרבע שעה מגישים ונהנים

הערות

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר