מרק עדשים עם ירקות- מעולה!!!!

כח בתשרי התשע
,
16 באוקטובר, 2009
16/10/2009 0:00
מרק עדשים

מרק עדשיםצילום: shutterstock

פרווה
עד 10 דקות
לא הוגדר

מצרכים

2-3 בצלים קצוצים בינוני.

4-5 שיני שום פרוסים לחצאי פרוסות.

3 תפוחי אדמה בקוביות.

4-5 גזרים חתוכים גס.

כוס עדשים ירוקות.

כוס עדשים כתומות.

4-5 מקלות סלרי חתוכים גס.

כף גדושה א. מרק עוף פרווה מומסת במים רותחים.

מלח ופלפל- לפי הטעם.

הוראות הכנה

מטגנים את הבצלים ולקראת סוף הטיגון מוסיפים שיני שום.

כשהעסק מטוגן מוסיפים את כל שאר הרכיבים.

מתבלים בפלפל ומלח (כדאי לא לשים הרבה מלח כי אבקת מרק העוף בעצמה קצת מלוחה).

מוסיפים מים עד שהכל מכוסה, מביאים להרתחה ומנמיכים את האש. מבשלים כשעה וחצי על האש- אפשר לבדוק אם הגזר ותפוחי האדמה מבושלים והסלרי שינה צבע, סימן שזה מוכן.

מדי פעם כדאי לתת ערבוב, כי יש לעדשים נטיה לשקוע למטה בסיר והם עלולים להשרף.

הערות

סיר גדוש לגבי כמות המים- אנחנו אוהבים שאין הרבה נוזלים והמרק סמיך, ולכן אני אישית לא מוסיפה הרבה מים מעבר לכיסוי הירקות. אם אתם אוהבים מרקים לא סמיכים- תוסיפו יותר מים.

המתכון באדיבות אמא של חברה :)

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

בנט וראש החמ"ד, ד"ר אברהם ליפשיץ צילום: ששון תירם

הישג מרשים לחמ"ד בתחום המדעים

קרא עוד