מרק עדשים ירוקות

כד אדר ב' התשסח ,31 במרץ, 2008 31/03/2008 0:00

מצרכים


מצרכים:

½ 2 עדשים ירוקות

1 חב פטרוזיליה קצוצה (לא כל כך דק)

6 שיני שום קצוצות

2 גזרים קלופים וקצוצים

כף שטוחה של כמון

1 בצל קצוץ

פלפל
מלח

מרק עוף אפשר ממים ואבקת מרק



הוראות הכנה

אופן ההכנה:

בוררים את העדשים מאבנים קטנות, משרים את במים רותחים למשך ½ שעה, שוטפים ומסננים.

מטגנים בצל עם מעט שמן,כאשר הבצל מזהיב מוסיפים את הגזר מתבלים.

מוסיפים את העדשים ומטגנים מעט עם הבצל והתבלינים.

וממלאים ¾ סיר מים, ומביאים לרתיחה.

כאשר העדשים נעשות רכות, מתקנים את התיבול וכשמסירים מהאש מפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה.

הערות

קיבלת כבר עיצה טובה להסרת העלים, אבל אם בא לך כרוב ועכשיו,אפשר להרתיח מים בסיר גדול,לתקוע בלב בכרוב מזלג של ששת ולטבול במים הרותחים לכמה דקות, להוציא, לשחרר חלק מהעלים ולהמשיך לטבול את הכרוב במים עד שכל העלים מוסרים.
כעת כל שנותר להסיר את העורק העבה שעובר לאורך העלה
ואם העלה לא דיי גמיש לטבול שוב לכמה דקות במים רותחים.
שיטה נוספת:
לעצלנים וספונטניים , לעטוף את הכרוב השלם בניילון נצמד ולהכניס למיקרו בעוצמה מלאה ל 15 דקות. להוריד ניילון (יש גבול לכמות החומרים הרעילים שאנחנו רוצים לספוג), לצנן ולפרק בקלות. אם במרכז הכרוב נותרו עלים קשים, לעטוף ולהקרין עוד כמה דקות:

המתכון באדיבות

מהספר של בני סיידא
גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
לקריאה נוספת
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
    תגובה חדשה

    האימייל לא יוצג באתר.

    המשך באמצעות

    שכחתי סיסמה
    אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

    יצירת חשבון חדש

    אני מאשר את תנאי השימוש באתר

    שכחת את הסיסמה? לא נורא!

    הכנס את כתובת המייל שלך ונשלח לך קישור ליצירת סיסמה חדשה