מרק עדשים חומות בשרי

יז בשבט התשע
,
01 בפברואר, 2010
01/02/2010 0:00
מרק עדשים

מרק עדשיםצילום: שאטרסטוק

בשרי
עד 10 דקות
לא הוגדר

מצרכים

כוס וחצי עדשים חומים,

6 - 8 גבעולי סלק ירוק,

2 - 4 גבעולי סלרי,

בצל גדול קצוץ,

שמן תירס,

3 - 5 עצמות מוח או רגל (אני שמה במקום זה בשר לגולש),

מלח,

פלפל שחור טחון טרי,

6 כוסות מים,

כף קמח,

מיץ מלימון גדול

הוראות הכנה

בוררים, שוטפים ומשרים את העדשים לשעתיים במים. בסיר גדול מטגנים את הבצל במעט שמן, עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את העצמות (או הבשר), העדשים והמים ומבשלים חצי שעה. שוטפים היטב את גבעולי הסלק והסלרי, פורסים דק (כולל החלק הלבן) ומוסיפים למרק. מבשלים עוד חצי שעה עד שהעדשים מתרככים. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. לאחר מכן מערבבים כף קמח בשתי כפות שמן ומיץ מלימון גדול. יוצקים פנימה ומבשלים עוד כמה דקות.

אפשר במקום בשר או עצמות לשים אבקת מרק בטעם בשר, או מרק עוף אמיתי.

הערות

מעולה!
גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

הצתה קודמת של מחבלים במעבר כרם שלום צילום: דובר צה"ל

בתגובה לחדירת המחבלים: צה"ל תקף בעזה

קרא עוד