מרק אפונה עם כדורי בשר

א בניסן התשעב
,
24 במרץ, 2012
24/03/2012 20:47
חלבי
לא מוגדר
לא הוגדר

מצרכים

200-350 גר´ (תלוי ברמת הסמיכות הרצויה) אפונה יבשה מושרית במשך לילה (או כמה שעות במים חמים עם סודה לשתיה).

חצי צרור כוסברה קצוץ

4-6 שיני שום

2 גזר

שורש סלרי (אני שמה חצי)

תבלינים: מלח, פלפל, כמון

(ניתן להוסיף תפו"א)

לכדורי הבשר:

חצי קילו בשר טחון

ביצה

מלח, פלפל

הוראות הכנה

מבשלים את האפונה עם 2 שיני שום חצויות וכף מלח וכ-2 ליטר מים (חצי סיר) למשך שעה לפחות (עד שמתחילה להתפורר).

מוסיפים את שאר מרכיבי המרק (למעט התבלינים)

מערבבים את החומרים לכדורי הבשר,

יוצרים כדורים ומוסיפים למרק

מבשלים למשך שעה נוספת לפחות (ככל שמבשלים יותר, המרק נהיה סמיך יותר).

מוסיפים תבלינים (בערך כף כמון, וכפית פלפל שחור), טועמים ומתקנים תיבול.

הערות

כ-4 ליטר אפשר להוציא את כדורי הבשר ולטחון את המרק, אני מעדיפה אותו בצורתו הזו.
בתאבון.
גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר