פיצה-קליעה למטרה

חדשות כיפה -נויה- 03/08/09 00:00 יג באב התשסט

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

חומרים ל-2 פיצות בקוטר של 30 ס"מ

לבצק:

½3 כוסות (490 גרם) קמח רגיל

½ שקית או קובייה שמרית (25 גרם)

?1 כוסות (320 מ"ל) מים פושרים

½3 כפות שמן זית

כפית שטוחה מלח

1 כף סוכר

לרוטב:

כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

1 קופסה (200 גרם) עגבניות מרוסקות

1 כפית אורגנו יבש

מלח ופלפל שחור טחון טרי

לטופינג (לציפוי):

1 כוס גרעיני תירס

½ כוס זיתים שחורים קצוצים

½ כוס זיתים ירוקים קצוצים

1 פלפל חתוך לקוביות קטנות

350 גרם גבינת מוצרלה מגורדת.

הוראות הכנה

מכינים את הבצק :

1.מערבבים קמח ושמרים בקערה, מוסיפים מים, שמן, סוכר ומלח ולשים יחד 10 דקות (לא לוותר על זמן הלישה!!) לקבלת בצק רך ואחיד. הבצק נעשה גמיש ונוח לעבודה.

2.מכסים את הקערה ומתפיחים כ-30 דקות.

מכינים את הרוטב :

3.מחממים שמן במחבת, מוסיפים שום, עגבניות, תבלינים וכ-½ כוס מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מבשלים מכוסה 5 דקות, מקררים מעט.

4.מבשלים מכוסה 5 דקות, מקררים מעט.

מרכיבים את הפיצה ואופים :

5.מחממים תנור ל-200 מעלות.

6. מחלקים את הבצק לשניים ומוציאים ממנו את האוויר.

7. מרדדים עיגול בקוטר 30 ס"מ ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

8.מורחים שכבה אחידה של רוטב העגבניות, מפזרים גבינה בנדיבות ומסדרים את התוספות במעגלים לפי הצבעוניות והסדר הרצויים.

9.אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-12 דקות או עד שהשוליים מתחילים להשחים (תלוי בעובי הבצק) והגבינה מבעבעת ומזהיבה.

הערות

2 פיצות עגולות

המתכון באדיבות מתכון שקיבלתי מחברת שמרית

כתבות נוספות