מרק בטטות ותפוזים

חדשות כיפה אחת מל"ו 05/01/10 00:00 יט בטבת התשע

מרק בטטות ותפוזים, צילום: shutterstock
מרק בטטות ותפוזים, צילום: shutterstock

מצרכים

בטטה, תבלינים, קליפת לימון מגוררת, שמנת מתוקה פרווה.

לתוספת: פיתות, שמן זית, חזה עוף טחון, שום ורוזמרין.

הוראות הכנה

מבשלים בטטה גדולה ופרוסה בתוך מספיק מרק לארבע מנות. כשהבטטה רכה – מרסקים בבלנדר עם המרק, מחזירים ומוסיפים תבלינים (למשל, קצת זעפרן, מלח ואגוז מוסקט טחון). לפני ההגשה בוזקים למעלה הרבה קליפות לימון תפוז מגוררת ומעט שמנת מתוקה פרווה.

ליד המרק מגשים חצאי פיתות מכוסים שמן זית, חזה עוף טחון, שום ורוזמרין, שהוכנסו לגריל לשלוש דקות.

הערות

אני הכנתי מחמש בטטות לא גדולות. ועשיתי הרבה חצאי פיתות וגם פרוסות בגטים עם חצי קילו בשר חזה עוף טחון.
כמובן שהמרק יכול להיות גם חלבי, או פרווה אם לא מוסיפים את הפיתות-פיצות הבשריות.

כתבות נוספות