מילוי פטריות ופלפלים לקונכיות בצק

חדשות כיפה עוד שניה 19/01/09 00:00 כג בטבת התשסט

מצרכים

חבילת פטריות שמפיניון (רצוי טרי)

חצי כוס שמן

בצל קצוץ

5 שיני שום כתושות

פלפל אדום + פלפל צהוב חתוכים לקוביות

כף אורגנו

כפית פתיתי צ´ילי מיובשים

כף א. מרק עוף + כף א. מרק פטריות

פטרוזיליה

פלפל שחור

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

לוקחים חבילה של פטריות שמפיניון, פורסים אותן, שמים בקערה, ועם הידיים שוברים אותן עד שהם נראות כאילו קצצו אותן גס מאוד.

מרתיחים ווק או מחבת גדולה, מוסיפים חצי כוס שמן ומטגנים בצל קצוצים לקוביות קטנות. אחרי שתי דקות של טיגון מוסיפים 5 שיני שום כתושות.

מטגנים עוד דקה ומוסיפים פלפל אדום ופלפל צהוב, חתוכים לקוביות. לתיבול, מוסיפים כף אורגנו וכפית פתיתי צ’ילי מיובשים.

מטגנים עד שהפלפלים מתרככים קצת, מוציאים לקערה ומכניסים לווק את הפטריות. מטגנים כמה דקות ומחזירים את הפלפלים.

שמים בכוס כפית גדושה מאוד של אבקת מרק עוף, וכמות זהה של אבקת מרק פטריות. יוצקים על זה מים חמים ומערבבים טוב לוודא שאין גושים.

מוסיפים למילוי, מבשלים תוך כדי ערבוב 3 דקות בערך עד שחלק מהמים מתאדים.

מכבים את האש, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים.

כאשר קונכיות הבצק מוכנות, ממלאים אותן, מכסים עם המכסה הקטן שלהן ומחזירים לתנור לעוד 5 דקות.

רוטב:

מכינים כוס כמו מקודם: כפית גדושה מאוד של אבקת מרק עוף, כמות זהה של אבקת מרק פטריות, יוצקים מים חמים ומערבבים טוב עד שאין גושים. מוסיפים לכוס 4 כפות מהמילוי.

מבשלים כ-2 דקות ויוצקים על הקונכיות כשהן מוכנות.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

6 מנות

המתכון באדיבות מתן קדר באתר scoop

כתבות נוספות