בייגלה

חדשות כיפה אליה 101 09/02/10 00:00 כה בשבט התשע

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

ל-12 יחידות

1.5 כפות שמרים

1.5 כוסוץ מים חמימים, לא חמים!

4.5 כוסות קמח

2כפות סוכר

2 כפיות מלח

לציפוי: אפשר פרג, מלח, זעתר שומשום (אני שמה חמאה ושום+ כל הנ"ל-ואז זה חלבי אבל לא חייב)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

בקערה גדולה מערבבים את השמרים עם 1/2 כוס מים חמימים ומערבבים,

לאחר מכן מוסיפים את יתרת המים, הסוכר, הקמח והמלח. לשים לבצק חלק ואחיד.(אם יש צורך אפשר להוסיף קמח).

2. מורחים את הבצק בשמן מלמעלה. מכסים במגבת ומתפיחים כ-15 דקות (אני נתתי לזה 30 דקות התפחה, בגלל הקור)

3.לשים את הבצק למחלקים אותו ל-12 כדורים שווים. מהכדור יוצרים רצועה באורך 15 ס"מ. חברים את שתי הקצוות (בקיצור עושים עיגול ) ומניחים על נייר אפיה משומן במעט שמן.מכסים במגבת מטבח ומתפיחים כ-20 דקות. בנתיים מחממים תנור לחום בנוני.

4.ממלאים סיר גדול ועמוק במים, ומביאים לרתיחה. לאחר שהמים רתחו מנמיכים את האש, ומכניסים בזהירות את הביגלים.(להיזהר שהם לא ייגעו אחד בשני, נותנים להם לצוף המים 3-4 דקות, מוציאים בעדינות. ומניחים בתבנית.

5.מפזרים מעל מה שרוצים.

אופים במשך 35-45 דקות. עד שמשחימים.

בתאבון!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

המתכון באדיבות הספר

כתבות נוספות