בורקס בשר

חדשות כיפה שלהי הקיץ 03/12/15 13:34 כא בכסלו התשעו

בורקס בשר, צילום: שאטרסטוק
בורקס בשר, צילום: שאטרסטוק

מצרכים

לבצק:

2 כוסות קמח לבן

6 כפות שמן זית

חצי כוס מים רותחים

חצי כפית מלח

למלית:

בצל גדול קצוץ

עגבניה קצוצה לקוביות

2 גזרים מגורדים

חצי קילו בשר טחון

חצי כוס קטשופ

א. מרק, פפריקה, מל"פ

ביצה

שומשום

לרוטב פטריות:

חבילת פטריות טריה

בצל

מל"פ, א. מרק פטריות

קורנפלור

יין לבן

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

מתחילים מהבצק. מעבדים את כל החומרים לבצק ומניחים בצד ל20 דקות.

עוברים לבשר, מתחילים בטיגון הבצל, מוסיפים את הגזר ואחרי כמה דקות מוסיפים את הבשר. מטגנים תוך כדי ערבוב לתערובת פירורית. מוסיפים את יתר המרכיבים ומעט מים ומבשלים על אש קטנה, תוך כדי ערבוב לחצי שעה .

מחלקים את הבצק ל4 . מרדדים כל בצק למלבן דק ככל האפשר. (צריך להיות בעובי של עלה לזניה לא מבושל, בערך. ) ממלאים באמצע מתערובת הבשר. סוגרים בקצוות ומסדרים בתבנית כההקפל כלפי מטה.

מורחים מעל ביצה טרופה ושומשום.

מכינים את הרוטב:

מטגנים את הבצל היטב, מוסיפים את הפטריות (מומלץ להשתמש ביותר מסוד אחד של פטריות) , מתבלים, מוסיפים יין לבן ומעט מים. אפשר להסמיך עם קורנפלור. (את הקורנפלור ממיסים קודם במים קרים ומוסיפים לרוטב כשהוא רותח)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

4 רולדות לקוח מתוך: http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=947279
בשינויים שלי

כתבות נוספות