רוסטביף פשוט ומעולה

ג באלול התשסט
,
23 באוגוסט, 2009
23/08/2009 0:00
רוסטביף

רוסטביףצילום: שאטרסטוק

בשרי
עד 10 דקות
לא הוגדר

מצרכים

קילו בשר בקר בנתח אחד (סינטה או אנריקוט), 50 – 70 גרם מחמאה (או חצי כוס שמן זית), מלח בישול גס, פלפל גרוס (רצוי ממטחנה).

הוראות הכנה

מורחים את נתח הבשר בשומן מכל הכיוונים וזורים עליו מלח ופלפל. מהדקים את התבלינים לבשר, בידיים. משהים את הבשר מחוץ למקרר שעתיים שלוש. מחממים את התנור לחום המרבי ומניחים לו להתלהט עוד 15 – 20 דקות (אחרי שהנורה כבתה). מניחים את הבשר על רשת כשהשומן כלפי מעלה ואת הרשת מציבים מעל תבנית. יוצקים לתבנית מים בגובה של כ-2 ס"מ. מכניסים לתנור וצולים 15 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-200 מעלות וממשיכים לצלות עוד 45 – 50 דקות. מוציאים מהתנור ומשהים 15 דקות לפני הפריסה. פרוסים דק ומגישים חם עם חרדל משובח או רוטב חזרת לבן, סלט ירוק ויין אדום.

ה לדעתי טעים לבשל את הפרוסות ברוטב פטריות.

ה הרוטב שהצטבר בתבנית עשיר וטעים. אפשר לצקת אותו על אורז לבן או על ירקות מבושלים.

ה אפשר לשים בתבנית עם המים תפוחי אדמה קטנים וביניהם שיני שום שלמות, שייצלו בשומן הנוטף מהבשר.

ה אפשר להוסיף לתיבול גם שום וטימין או רוזמרין. נועצים בשכבת השומן שיני שום חתוכות לרבעים (לאורך) ומניחים עליה כמה עשבי תיבול.

הערות

10 מנות כשהבשר טוב, לא צריך יותר מזה!
פשוט חגיגה!
גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

בנייה בבית אל צילום:  Roy Sharon/FLASH90

סוף להקפאה: מאות יחידות דיור ייבנו בבית אל

קרא עוד