רולדת שמרים פסטרמה ואנטיפסטי

יא בתמוז התשעה
,
28 ביוני, 2015
28/06/2015 11:25
קרן ביטון כהן צילום: קרן ביטון כהן
חלבי
לא מוגדר
לא הוגדר

מצרכים

מצרכים לבצק (2 רולדות):

3 כוסות קמח (420 גר´)

3/4 כף שמרים

1 כף סוכר

1 כפית מלח

3 כפות שמן

1 כוס מים פושרים

מצרכים למילוי:

חבילת פסטרמה הודו על גחלים של "יחיעם" (או במשקל)

1 בטטה בינונית מבושלת במים ומצוננת

1 גמבה אדומה קלויה

1 גמבה צהובה קלויה

1 בצל קטן פרוס לטבעות ומטוגן

2 כפות חרדל

2 כפות רוטב פסטו

קורט מלח

מצרכים לציפוי:

1 ביצה טרופה

צרור עלי שמיר

שומשום או פרג

הוראות הכנה

1. מכינים את מרכיבי המילוי: חותכים את הבטטה לקוביות ושולקים במים עד להתרככות. לאחר קירור, מועכים קלות במזלג. את הגמבות קולים על הגז ומקלפים. חותכים בצל קטן לטבעות ומטגנים עד להזהבה.

2. בקערה, מעבדים יחד את כל מרכיבי הבצק ולשים היטב עד קבלת מרקם אחיד ולא דביק. במידת הצורך, יש להוסיף 1-2 כפות קמח נוסף.

3. עוטפים את קערת הבצק במגבת ומניחים בצד להתפחה למשך כשעה.

4. מקמחים משטח עבודה. מחלקים את הבצק ל-2. מרדדים כל כדור בצק ל"עלה" מלבני.

5. מורחים על כל עלה בצק 1 כף חרדל ומעליו של 1 כף פסטו לפי הטעם. מסדרים שכבת בצל מטוגן, מתחתיה שכבת בטטה ובחלק התחתון שכבת גמבות קלויות. ממליחים קלות.

6. מכסים את שטח הבצק בחתיכות פסטרמה חופפות ומגלגלים את הרולדה. חשוב לסגור את הרולדה באמצעות קיפול והידוק הקצוות.

7. מורחים מעט ביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום. ניתן להדק מעל צרור עלי שמיר כקישוט.

8. אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות ועד להזהבה.

הערות

2 רולדות המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו - מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור הקולינרי sweet weekend.
צילום וסטיילינג: קרן ביטון כהן

המתכון באדיבות מעדני יחיעם

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר