עוגת גבינה ושוקולד

ד בסיון התשע
,
17 במאי, 2010
17/05/2010 0:00
בשרי
לא מוגדר
לא הוגדר

מצרכים

בצק: 100 ג´ גבינה לבנה

1/4 כוס סוכר

1 כפית אבקת אפיה

קליפה ומיץ מ 1/2 לימון

1 כוס קמח

ללוש לבצק ולשטח בתבנית (אני עושה בעגולה מס´ 26).

לאפות כ-20 דקות עד שמתקבל צבע חום בהיר.

מילוי גבינה: 750 ג´ גבינה

1 וחצי כוס סוכר

7 חלמונים

קליפה ומיץ מחצי לימון

1 כף תמצית וניל

-לערבב יחד.

7 חלבונים

1/2 כוס סוכר

-להקציף לקצף גמיש ולהוסיף לתערובת הגבינה בתנועות קיפול.

בסוף לשפוך הכל על הבצק החצי אפוי שבתבנית.

מילוי שוקולד: 3/4 כוס סוכר

1/2 כוס קקאו

1 כף נס קפה

2 כפות ברנדי (לא חובה)

3 כפות מים

100 ג´ מרגרינה

לערבב על אש קטנה עד שמתקבל קרם שוקולד אחיד. להוריד מהאש ולקרר מעט. לשפוך בצורה מפוזרת בעדינות לתערובת הגבינה וא"כ בעזרת סכין "לצייר" את השוקולד בתוך הגבינה (כמו בעוגת שיש).

הוראות הכנה

לאפות בחום נמוך (כ 125 מעלות) למשך שעה ויותר, עד שסכין (או קיסם) יוצאת נקיה.

הערות

במתכון יש קצת הרבה שלבים, אבל זה שווה את זה, וגם כשהיא לא יוצאת מושלמת ממש, היא עדיין עשירה בגבינה ומאוד טעימה, בהצלחה!!!

המתכון באדיבות מתכון של סבתא!!!

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

דוד אמסלם צילום: Miriam Alster/FLASH90

אמסלם: "עד מדינה זה דבר נחות, זה עבריין"

קרא עוד