ריבת חצילים

חדשות כיפה אושר ושמחה 16/10/06 00:00 כד בתשרי התשסז

ריבת חצילים , צילום: shutterstock
ריבת חצילים , צילום: shutterstock

מצרכים

1 ק"ג חצילים קטנים הכי כהים שיש

1 ק"ג סוכר

1 מקל קינמון

2 כוסות מים

1 לימון

הוראות הכנה

שוטפים את החצילים, מסירים את העוקץ ומנקבים כל חציל במזלג.

מכניסים את החצילים לסיר עם מים ומבשלים עד לרתיחה.

שופכים את המים, ממלאים שוב ומביאים לרתיחה שלוש פעמים.

אחרי ההרתחה השלישית מסירים מהאש ומצננים בתוך מים קרים.

סוחטים את החצילים בעדינות ומניחים במסננת עד שיתקררו.

לאחר הקירור שמים בסיר ומוסיפים 1 ק"ג סוכר, 1 מקל קינמון ו-2 כוסות מים.

מבשלים על אש קטנה עד שהתערובת מסמיכה, מכבים ומשאירים בחוץ למשך הלילה.

למחרת סוחטים מיץ לימון לתוך התערובת ומבשלים שוב על האש הכי נמוכה עוד שעה וחצי עד שעתיים.

הערות

כתבות נוספות