מצרכים
חומרים ל-400 גרם גבינה.
3 ליטר חלב בחוש ומסונן (אם יש לכם מישהו שייתן חלב גולמי ישר מהעז/כבש/פרה עדיף )אם לא חלב שקיות רגיל 3% + 1/2 שמנת לקצפת לא מתוקה)
100 מ"ל יוגורט 4.5%
50-80 מ"ל חומץ רגיל
3 כפות מלח
תבלינים לפי הטעם: קצח,זיתים זעתר..
הוראות הכנה
1. מחממים את החלב תוך כדי בחישה לטמפ´ של 90-94 מעלות.
2. מוסיפים יוגורט תוך כדי בחישה.
3. מוסיפים חומץ תוך כדי בחישה איטית, עד שמי הגבינה צלולים בצבע ירקרק-צהוב.
(כמות קטנה של חומץ תניב כמות קטנה של גבינה- כמות גדולה מידי תניב גבינה קשה במרקם גומי)
4.מוסיפים מלח ותבלינים לפי הטעם.
5.מעבירים לתבנית גבינות(מומלץ)או לבד סינון כשהגבינה עדיין חמה , ונותנים לה צורה ,הופכים מס´ פעמים כדי לנקז מים, משהים למשך שעה.
6. לאחר שעה אורזים ושמים במקרר.
נשמרת למ´ ימים...
עוד מתכונים וטיפים לגבינות באתר:
עושים גבינות בבית
הערות
המתכון באדיבות אריה גלבוע- קורס גבנות יגור/געש